Sebze suyu en çok vitamin, mineral ve besin değerleri
açısından sebzede bulunan tüm yararlı bileşenleri içeriyor.
Domates suyu ve domates içeren sebze suları iyi bir likopen
kaynağı. Kalp krizi, prostat başta olmak üzere bazı kanser türlerinin riskini
azaltan antioksidanlar içeriyor..
Şifa deposu sebze suları
Sebze ve meyvelerden hazırlanan ve hazırlandığı anda
tüketildiğinde sağlık için çok daha faydası olan içecekler son yıllarda
ülkemizde de sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Asitli ve gazlı içecekler
yerine veya hazır meyve sularının yerine taze sebze sularının tercih edilip,
tüketilmeye başlanması sağlık açısından çok faydalı bir ilerlemedir.
Asitli ve gazlı ,çeceklerle vedalaşın
Gripten kansere kadar çoğu hastalığa bir kalkan
Sebze ve meyveler bağışıklık sistemi için önemli olan
antioksidanlardan zengin besinler olduğu için bizi gripten kansere kadar bir
çok hastalığa karşı korur. Sebze suları, asitli ve gazlı içeceklerin aksine
günlük sıvı ihtiyacımıza destek olur. B12 vitamini hariç diğer B grubu vitaminleri
içerir. B grubu vitaminlerinin en önemli işlevleri metabolizmanın ve sinir
sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlamasıdır.
Kemik sağlığı için yeşil yapraklılardan vazgeçmeyin
Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan kalsiyum, kemik sağlığı
için ve aynı zamanda büyüme ve gelişme için önemli bir mineraldir. Kalsiyumun
yanı sıra magnezyum, potasyum, selenyum gibi sağlığımızın korunmasında önemli
mineralleri de içermektedir.
En güzel detoks
Sebzelerin toksin atıcı özelliklerinden dolayı vücudumuzun
temizlenmesinde de önemli görevleri vardır.
Sebzelerin suyunu içmek yerine sebzeleri blendırdan
geçirerek posalı haliyle de tüketmek bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı
olur.
Posanın mucizevi gücü
Posa tüketimi, kolesterolün emilimin azaltılması, kan
şekerinin kontrolü ve kolon kanserinin önlenmesinde önemli yer tutar. İster
sebze suyu şeklinde, ister blendırdan geçirilerek posalı olarak tüketilsin,
sebze ve meyvelerden yapılan bu içecekler günlük beslenmemizin içinde önemli
içecekler arasında yer almaya başlamıştır.
Ancak kronik hastalığı olan düzenli ilaç kullanan kişiler ve
hamilelerin gün içerisinde doğru zamanda ve doğru miktarda sebze suyu tüketmesi
gerekebilmektedir. Bu sebeple bu kişilerin hekim veya diyetisyen onayı ile
sebze suyu tüketmesinde yarar vardır.
Yeşil sebze suyu yapın…
*4 tane Çengelköy salatalığı
*½ baş marul veya kıvırcık
*1 avuç nane yaprağı
*1 avuç maydanoz
*1 yeşil elma
*1 ince dilim taze zencefil
Bütün malzemeler yıkanır, katı meyve sıkacağından geçirilir
ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketilmelidir. Hazırladığınız
içeceği, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek tüketmek yağda eriyen
vitaminlerden de yararlanmanızı sağlar.
Kırmızı sebze suyu için
1 orta boy pancar
1 adet havuc
1 elma
yarım baş mor lahana
1 ince dilim taze zencefil
Bütün malzemeler yıkanır, katı meyve sıkacağından geçirilir
ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketilmelidir. Hazırladığınız
içeceği, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek tüketmek yağda eriyen
vitaminlerden de yararlanmanızı sağlar.
Sebze püresi ile dinamik bir hayata adım atın
4-5 yaprak marul
4-5 dal maydanoz
1 salatalık
1 kivi
Yarım limonun suyu
400 ml su
Bütün malzemeler yıkanır, blendırdan geçirilip hazırlanır ve
mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder