ELMA

Elma, vücuda prostat, kolon ve akciğer kanser hücrelerini büyük oranda öldüren moleküler parçacıklar salan ve bu sayede kanserin vücutta ilerlemesine de engel olan pektin maddesinin ''mükemmel'' kaynağı olarak gösteriliyor. Elmada kandaki kolesterol ve glikoz düzeyini düşüren lifler bulunuyor.

Taze elma aynı zamanda çok iyi C vitamini kaynağı ve hücreleri koruyan bir antioksidan. Ayrıca bağ dokusunu, damarları korumaya ve demir emilimini sağlamaya yardımcı oluyor.

Elmada hangi vitaminler var? Elmanın faydaları nelerdir?
Elmanın A, B6, C, E ve K vitamini deposu olduğunu ve bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirdiğini biliyor muydunuz?
Elmanın içerdiği vitaminler:

C vitamini
Elma önemli bir C vitamini kaynağıdır. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, hücreleri yeniler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Vücudun üretemediği bir vitamindir, besinler yoluyla alınmalıdır.

K vitamini
Kanın pıhtılaşmasını sağlayan ve kemikleri güçlendiren K vitamini, sık tüketilen yeşil yapraklı sebzelerde de bulunur.

B6 vitamini
B6 vitamini vücudun proteinleri sentezleyebilmesini sağlar. Vücudun ayrıca nişasta, şeker, karbonhidratlar ile magnezyumu işleyebilmek, sinirler arasında iletişimi sağlayabilmek için B6 vitaminine ihtiyacı vardır.

A vitamini
A vitamini göz, kemik, diş ve dişeti sağlığı için gereklidir. Vücudun dokuları onarmak için kullandığı A vitamini antioksidandır, hücreleri yeniler. Enfeksiyonlarla mücadelede önemli rol oynar.

E vitamini
E vitamini de güçlü bir antioksidandır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlıklı saç, cilt ve tırnaklar için de E vitamini gereklidir.

Elmanın faydaları
Elmanın çok sayıda hastalığı yenmede çok etkili rol oynadığı bilim adamları tarafından ispatlanmıştır.
Zayıflamak için idealdir. 1 elmada sadece 50 kalori vardır. İçerdiği "petkin" maddesinden dolayı "doyurucu olma özelliği" vardır. Düşük kalorili olduğundan, kilo aldırmadan doymanızı sağlar.
Öğle yemeği yemeden önce yenilen bir elma, bağırsaktaki bakteri oluşumu engeller ve kabızlığı önler.
C vitamini barındırdığından bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklardan korur.
Yemekten sonra yenildiğinde, dişlerin arasını temizlemiş olur ve dişlerinizi korur.
LDL(kötü) kolesterolü düşürür. Kolesterol probleminize de iyi gelir.
Kalp için oldukça faydalıdır ve kalbi korur.
Kan şekerinin aniden yükselmesine engel olan "petkin" maddesini içerir.
Demir eksikliğini giderir.