A ve C vitamini içeren brokoli, ayrıca hücre koruyucu antioksidanlar ihtiva ediyor.
Brokolinin yararları
Lahanagiller familyasının üyesi olan brokolonin faydaları
saymakla bitmiyor. İtalya ile özdeşleşmiş bir sebze türü olan brokolinin
dünyaya yayılması 1900’lü yıllarda gerçekleşmiştir. Brokolinin içinde bulunan
besin öğeleri ve mineraller sağlık için olmazsa olmazlardır. Peki brokolinin
faydaları nelerdir?
İşte detayları…
İşte detayları…
Brokoli İtalya kökenli bir sebze olarak dünyaya yayılması
1900'lü yıllarda gerçekleşmiştir. Oldukça besleyici bir yapıya sahip olan
brokolinin vücudumuza faydaları sandığımızdan çok daha fazladır. Brokoli derin
dondurucuda 1 sene saklanmaya müsait bir sebzedir.
Kanseri önlemeye yardımcı
Gerçekleştirilen araştırmalar neticesinde brokolinin en
büyük faydalarından biri ise kanseri önlemeye yardımcı olmasıdır. Beyinde
oluşan tümörleri önlemeye de yardımcı olan brokolinin faydaları sadece bu kadar
da değildir.
Brokoli pişmiş olarak tüketebileceğiniz gibi çiğ olarak da
tüketebileceğiniz bir sebze türüdür. Brokoli, bazı kişiler tarafından görüntüsü
ve tadıyla kişilere hoş gelmese de tüketilmesi olmazsa olmazdır.
Brokoli saç sağlığına da faydalıdır
İçinde bulundurduğu C, E, A, K, B6, B2 vitaminler saç
köklerinin güçlenmesine ve saçların dökülmesine karşı etkilidir. Bu
vitaminlerin yanı sıra içinde magnezyum, potasyum, fosfor, demir, çinko,
selenyum da bulunmaktadır.
Lif kaynağıdır
İçinde lif bulunan besinler tok tutmasıyla bilinirler.
Brokolinin içinde de bol miktarda Lif bulunur. Bu yüzden diyet yapan insanlara
tokluk hissi verdirmesi için brokoli tüketimi önerilir.
Kalp sağlığına da iyi geliyor
Brokoli, bünyede kan basıncını dengelediği için olası kalp
sorunlarının da önüne geçmeye yardımcı oluyor.
Brokoli göz sağlığı için de çok önemli
Brokoli içinde balıkta da bulunan Omega 3'ün bulunması
nedeniyle göz sağlığı içinde oldukça fazla önem taşımaktadır. Bu sebeple göz
doktorları tarafından balık ve brokoli tüketimi sıklıkla önerilir.
Brokoli nasıl yenilmeli?
Brokolinin en yararlı tüketim şekli çiğ ya da hafif pişmiş
şekilde olmasıdır.
Kas ağrılarını gidermeye yardımcı